Soru 1:

İngilizce sınav sonucumu başvurudan sonra verebilir miyim?

Cevap 1:

Hayır. İngilizce sınav sonucunuzu başvuru sırasında vermeniz gerekmektedir.

Soru 2:

Başka bir programdan aldığım dersleri Yazılım Yönetimi programında saydırmam mümkün mü?

Cevap 2:

ODTÜ ya da başka bir üniversitede yüksek lisans programına katıldıysanız; daha önceki programda alıp geçmiş olduğunuz eşdeğer derslerin saydırılması için Resmi transkript belgesi ve bölüme yazılmış bir dilekçe ile ODTÜ'ye kabul aldığınız ilk dönem başında başvuruda bulunabilirsiniz. Muaf olacağınız dersler kredisiz statüsü ile sayılacak olup, CGPA hesaplamasında kullanılmayacaktır. Özel ya da normal öğrenci olarak ODTÜ'den alınan yüksek lisans derslerinden muaf sayıldığınız durumda bu derslerin kredileri CGPA ve dönem GPA hesaplamasında kullanılacaktır.

Soru 3:

Programa ilkbahar döneminde başlayabilir miyim?

Cevap 3:

Evet. Hem ilkbahar hem de sonbahar döneminde başvuru yapabilirsiniz.

Soru 4:

Internet üzerinden ders alabilir miyim?

Cevap 4:

Evet. ION programından ders alabilirsiniz.

Soru 5:

Dönem Projesinin içeriği nedir?

Cevap 5:

Öğrencilerin ilgi duydukları bir konuda kuramsal bir çalışma yapması, çalışmasını raporlandırıp sunması beklenmektedir.

Soru 6:

Programa kimler başvurabilir?

Cevap 6:

Program disiplinler arası olması özelliği ile her bölümden öğrencinin başvurusuna açıktır.

Soru 7:

Kredi başına ödenmesi gereken öğrenim ücreti ne kadardır?

Cevap 7:

Kredi başına ödenmesi gereken öğrenim ücreti her dönem başında belirlenmektedir.

Soru 8:

Özel öğrenci olarak SM programından ders alabilir miyim? Programa kabul edildiğim takdirde özel öğrenci olarak aldığım dersleri saydırmam mümkün mü?

Cevap 8:

Evet. Özel öğrenci olarak ders alabilir ve kabul edildiğiniz takdirde dersleri saydırabilirsiniz.

Soru 9:

Bilişim Sistemleri programından seçmeli ders alabilir miyim?

Cevap 9:

Hayır. Sadece tezsiz yüksek lisans programlarından ders alabilirsiniz.

Soru 10:

Bilişim Sistemleri öğrencisiyim. Yazılım Yönetimi (YY) programından ders alabilir miyim?

Cevap 10:

Evet, alabilirsiniz. Fakat YY dersleri için YY öğrencilerinin önceliği vardır. Bu nedenle almak istediğiniz dersin öğretim üyesinden onay almanız gerekmektedir. Bunun dışında ön koşul derslerini de almış olmak diğer bir koşuldur.

Soru 11:

YY programını en fazla kaç dönemde tamamlayabilirim?

Cevap 11:

Programı, bilimsel hazırlık derslerini aldığınız dönemler hariç olmak üzere, üç dönemde tamamlamak zorundasınız.

Soru 12:

Danışman onayını nasıl alabilirim?

Cevap 12:

Danışmanınız ile alacağınız dersler konusunda anlaşmaya vardıktan sonra, eğer okula gelemiyorsanız, adınızı ve ODTÜ şifrenizi musalman@metu.edu.tr adresine gönderebilirsiniz. Onay durumu kontrol etmeniz ve danışmanınız ile ofis saatleri içerinde iletişime geçmeniz önemlidir.

Soru 13:

İlk dönem hangi dersleri almam gerekir?

Cevap 13:

Bilimsel hazırlık dersleri sonrasındaki ilk döneminizde temel dersleri ya da yazılım seçmeli dersleri almanızı öneriyoruz. Dersleri eklemeden önce ön koşulları control etmelisiniz.

Soru 14:

Yaz döneminde ders alabilir miyim?

Cevap 14:

Yaz dönemlerinde ders açmaya çalışıyoruz. Fakat sistematik olarak her yaz dönemi ders açılamayabiliyor. Bu nedenle ders programınızı yaz döneminde ders açılmayacakmış gibi planlamanızı öneririz.


Son Güncelleme:
08/05/2018 - 17:34